d66 algemeen

Kansen voor iedereen, een stad die groeit en een duurzamer Rotterdam: dat zijn de belangrijkste onderwerpen waarvoor ik me in wil zetten de komende vier jaar als raadslid.

Anderhalf jaar ben ik nu gemeenteraadslid, sinds het vertrek van Salima naar de Tweede Kamer, en ik doe het raadswerk met veel plezier en passie. Als raadslid wil ik me inzetten om de kansenongelijkheid in Rotterdam te verkleinen door te werken aan goed onderwijs voor alle kinderen in Rotterdam. In de periode 2010-2014 hebben wij als D66-fractie in deelgemeente Noord, en ik als fractievoorzitter, met succes ingezet op het uitbreiden en verbeteren van de voorschoolse voorziening. Als gemeenteraadslid wil ik werken aan het verder opknappen van de vele verouderde schoolgebouwen, maar ook veilig buiten kunnen spelen is belangrijk en gezond.

We moeten in Rotterdam de binnenstad verder verdichten, de oude havens transformeren, zodat daar ook woningbouw kan plaatsvinden en ook op andere plekken in de stad moeten we zoeken naar plekken voor nieuwe woningen. Het gaat goed met Rotterdam en steeds meer mensen zullen een plekje willen vinden in onze mooie stad. Meer inwoners betekent ook meer draagkracht om allerlei voorzieningen in stand te houden of uit te breiden. Steeds moeten we daarbij een zorgvuldige afweging maken tussen groen en groei, maar we moeten in elk geval veel meer straten en pleinen vergroenen.

Tot slot, wil ik werken aan een duurzamer Rotterdam, waarbij de fietsvoorzieningen steeds beter worden, het gemeentelijk vastgoed wordt verduurzaamd en er stevige afspraken worden gemaakt met woningcorporaties om hun woningen energiezuiniger te maken. Ook moeten we de stad voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering.

door Stefan Kroon
­